Våren 2015 tog vi steget och samlade företagets verksamhet inom dörrautomatik under ett varumärke; AET - Avancerad Entréteknik. Få en inblick i vägen dit.

Företaget Mekankomponenter startades av Sten Bremer på 80-talet. Han var försäljare av glidlager i Sverige och agenturföretaget började i hans lägenhet. Verksamheten utökade och Sven flyttade till större lokaler. 2008 ville man trappa ned, företaget såldes till Mared och verksamheten flyttades från Stockholm till Huskvarna i Småland.

Väl där kom 2011 en ny produkt in i verksamheten, dörrautomatik från Italienska Label S.p.A. Detta mycket tack vare Peter Mandley, Mekankomponenters webbansvarige och hans far Elwyn Mandley. Det visade sig att det som Mekankomponenter kunde erbjuda inom dörrautomatik fann ett behov på den svenska marknaden. Mycket tack vare att Elwyn, med årtionden av erfarenhet inom dörrautomatik, ställde sin kompetens till förfogande som konsult. 

Peter Mandley visade vägen till dörrautomatik
Peter Mandley visade vägen till dörrautomatik

Våren 2015 togs steget att samla Mekankomponenters verksamhet inom dörrautomatik under ett varumärke AET. En förkortning av Avancerad Entréteknik som bättre beskriver vad vi arbetar och brinner för.

2015 och 2016 utnämns företaget Mekankomponenter AB till Superföretag av Veckans Affärer. För att kvala in på listan krävs att bolaget fyra år i rad klarar högt ställda krav på tillväxt, lönsamhet och avkastning på kapital.

2017 började vi hjälpa kunder med grindöppnare, garageportsöppnare, automatiska vägbommar och pollare från det välrenommerade företaget Bft och försäljningen tar fart under 2018. Samma år introducerar vi FACE, som har nya idéer och produkter, och som vinner Innovationspriser i Europa för sina skjutdörrar. Samarbetet med vår huvudleverantör Label, med pålitliga och flexibla slagdörrs automatiken Neptis, pågår för fullt och vi hjälper kunder hitta Labels funktionella specialdörrar.

Verksamheterna växer organiskt och i januari 2019 går AET från att vara ett affärsområde inom Mekankomponenter till att vara ett eget bolag inom koncernen Mared Invest. 

I oktober 2022 inför koncernen en gemensam namnstruktur och AET byter namn till Mared EntryTech AB. Under hösten 2023 lanseras den nya hemsidan.