Du som har ett funktionshinder och behöver anpassa ditt hem på olika sätt kan söka bidrag för det, bostadsanpassningsbidrag.

Vi och våra samarbetspartners kan hjälpa till med att installera automatiska dörröppnare till flera typer av dörrar såsom entrédörrar i villor och lägenheter, hissdörrar och entrédörrar i flerbostadshus eller gemensamma utrymmen såsom källare, förrådsutrymmen eller soprum.

Bostadsanpassningsbidrag gäller alla typer av privatbostäder; egen villa, bostadsrätt eller hyreslägenhet. 

Såhär söker du bostadsanpassningsbidrag

Ansökan om bostadsanpassningsbidrag gör man hos kommunen där man bor. Oftast behövs ett intyg som styrker funktionsnedsättningen och de behov man har i bostaden. Det görs av en läkare eller arbetsterapeut eller annan behörig personal.

Vi finns i hela Sverige

För att komplettera vår egen serviceorganisation har vi över 100 samarbetsparters knutna till oss runt om i Sverige. Samarbetspartners med lång erfarenhet och bred kunskap av att hjälpa brukare vid alla typer av behov - allt för att ge professionell service, utan geografiska begränsningar.

Sök via din kommun

På Boverket hittar du din kommuns information om bidrag enligt lagen om bostadsanpassningsbidrag Sök efter din kommun >>

Här kan du bland annat läsa nyheterna i 2018 års lag om bostadsanpassningsbidrag Bostadsanpassningsbidraget - En handbok

Varför passar Label Neptis så bra till bostadsanpassning? 

Neptis har över 70 olika funktioner och inställningar för att kunna passa i så många olika dörrmiljöer som möjligt. 
Här förklarar vi de 5 vanligaste funktionernaPush & Close, Push & Go, inbyggd hinderavkänning, automatisk återställning samt motorassisterad öppning.

AET-produkter på utställning om bostadsanpassning

AET kommer att ha en visning av produkter som passar bostadsanpassning på den permanenta utställningen Bo Kvar Hemma, hos Sakta, i Kungens Kurva strax söder om Stockholm. Läs mer om Bo Kvar Hemma >>

Läs mer om Label Neptis